top of page
2008 Spring Tokyo. Onsen 7.JPG
  • Skribentens bild: Jesper BeeyondX
    Jesper BeeyondX
  • 2 apr.
  • 2 min läsning

Det har sagts mycket om Europas behov av mer tillväxt, innovation och färre begränsande regelverk. Detsamma gäller de företag vi arbetar i – och oss själva. I slutändan handlar det om att öka värdeskapandet.


Outsourcing, offshoring, partnerskap, upskilling och reskilling – många strategier har redan genomförts och fortsätter att utvecklas. På BeeyondX har vi många diskussioner med företag om hur organisationer och team kan skapa mer värde.


Redan 2007 beskrev Gary Hamel en pyramid av värdeskapande i The Future of Management. Att utföra sina arbetsuppgifter med kompetens och noggrannhet är en grundförutsättning, men det räcker inte. Verkligt värde skapas av dem som tar initiativ, är kreativa och har drivkraften att få saker att hända. Till exempel gör en framgångsrik säljare mer än att bara sälja – hen förstår kundens verkliga behov och omsätter insikterna i handling. På samma sätt skapar en receptionist som äger besökarens upplevelse ett bestående intryck som går utöver det som traditionellt förväntats. Skillnaden mellan att bara göra jobbet och att överträffa förväntningarna är tydlig.



På BeeyondX arbetar vi med våra kunder för att utforska hur de kan höja förväntningarna på roller och funktioner i sina organisationer. Det handlar om att utmana vad ”att bara göra jobbet” innebär, se över incitamentsstrukturer och förväntningar på varandra. De som bäst kan definiera vad verkligt värdeskapande innebär är ofta de som gör jobbet.


Vi anväder oss av Zeynep Tons forskning och hennes Good Job Strategy, som lyfter vikten av att involvera medarbetare i att forma sina roller. Vad kan tillföras, tas bort, förfinas eller standardiseras för att frigöra mer värde?


Det finns inget enskilt Eureka-ögonblick som ger den perfekta formeln för att bygga nästa generations värdeskapande organisationer. Men genom att kombinera erfarenhet och forskning kan vi utmana antaganden och utveckla bättre sätt att arbeta.


Låter det intressant? Hör gärna av dig om du vill diskutera!

 
 
 
  • Skribentens bild: Jesper BeeyondX
    Jesper BeeyondX
  • 25 feb.
  • 1 min läsning

Seminariet om lönetransparensdirektivet blev mycket lyckat. Frågor och samtal om allt från konsekvenserna av rapporteringskraven till kraven EU ställer relativt USA och Kina. Det var spänstiga diskussioner, och det är skoj att höra att många också har kommit igång med arbetet, vilket underlättar. För det är ett omfattande arbete som behöver göras, och även om utgångspunkterna varierar krävs det betydande insatser för att nå den gemensamma baslinjen inom drygt ett år.


Som Fredrik uttryckte det: ”Det är egentligen inte rapporterna som blir den stora utmaningen, utan de principer som träder i kraft nästa sommar.”


Tveka inte att kontakta oss direkt om ni har frågor eller vill boka ett möte för att diskutera direktivet och hur er organisation kan gå tillväga för att uppfylla kraven.


Vi har fått förfrågningar om att köra ytterligare seminarier, om vi väljer att göra det kommer vi att informera om det här på hemsidan.



 
 
 

Uppdaterat: 15 jan.

EU:s nya lönetransparensdirektiv införs i svenska företag redan nästa år – något som kommer att påverka oss alla. Det har också fått mycket uppmärksamhet i media på senare tid i takt med att det är hög tid att sätta igång med förberedelserna.


Direktivet syftar till att skapa större transparens kring ersättning och jämställdhet och det ställer både omfattande och detaljerade krav på vad och hur målen ska uppnås. Regleringen är betydligt mer ingående än vad som hittills varit praxis och enligt managementbolaget Alvarez & Marshal är 32 procent av europeiska bolag inte klara över hur de ska säkerställa regelefterlevnaden, och hela 38 procent har inte satt en ordentlig plan.


För att kasta ljus över frågan bjuder vi in till ett frukostseminarium där vi diskuterar konsekvenserna av direktivet och vad som kommer krävas för att uppnå målen. Seminariet vänder sig till specialister inom Compensation & Benefits och HR-generalister inom SME-segmentet. Fokus kommer ligga på de frågor många företag brottas med just nu.


Titta gärna på videon (du finner den i inlägget från den 29 december) med vår Compensation & benefit-specialist Fredrik Lindberg för en kort introduktion till direktivet och dess konsekvenser.


📅 Datum: 19 februari 🕗 Tid: 08:00 📍 Plats: Convendum, Kungsgatan 9, Stockholm


Antalet platser är begränsat – boka din plats idag


Seminariet arrangeras i samarbete med CoCentric.



 
 
 

AKTUELLT

bottom of page